"سامانه صدای مشاور تحصیلی"
مشاوره دهنده تخصصی نحوه تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری برای تماس بامشاورین ما کافیست
با تلفن ثابت با شماره 9099071611 باموبایل همراه اول با شماره 99225595 تماس بگیرید.
تماس از 8 صبح تا 12 شب ( حتی ایام تعطیل )
کنکور سراسری 96 علاوه بر این که یکی از بزرگترین آزمون هایی است که بر آینده تحصیلی دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد جامعه آماری این آزمون از اهمیت ویژه ای برخورداز است. آخرین و مهم ترین گام برای ورود به دانشگاه انتخاب رشته کنکور سراسری میباشد. که از حساسیت های ویژه ای برخوردار میباشد.
هنگام انتخاب رشته یکی از پرسش های مهمی که مطرح میشود گزینش بومی یا همان بومی گزینی میباشد. در این مقاله تلاش خود را میکنیم تا مهم ترین اطلاعات درباره بحث بومی گزینی در تمام دوره ها و رشته های مختلف در انتخاب رشته 96 را در اختیارتان قرار دهیم. در ضمن شما میتوانید برای درک بهتر و آشنایی با قسمت های مختلف کارنامه کنکور سراسری و تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته, مقالات کارنامه کنکور سراسری و تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری را مطالعه نمایید.
معضلات اقامت و معیشت دانشجویان نظیر تامین خوابگاه, افت تحصیلی به سبب دوری از خانواده, مشکلات رفت و آمد سبب شد تا سازمان سنجش برای برخی از رشته محل ها به گزینش بومی روی آورد. در رشته های بومی برای داوطلبان هر منطقه با توجه به قانون بومی گزینی و باتوجه به امکانات در نظر گرفته شده برای آن منطقه احتمال قبولی در این رشته ها را بیشتر خواهد کرد.
همانطور که در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری مشاهده کردید, هرکد رشته محل در کنکور سراسری دارای یک ظرفیت مشخص میباشد که توزیع ظرفیت در آزمون سراسری, بجز رشته هایی که به صورت خاص از داوطلبان برخی از استان ها و یا شهرستان ها پذیرش مینمایند, مابقی ظرفیت رشته محل ها تحت تاثیر سهمیه ها و بومی گزینی میباشد.
یعنی برای هر کد رشته محل, ظرفیتی برای سهمیه های مختلف در نظر گرفته میشود و داوطلبان واجد شرایط در آن رشته ها پذیرش میشوند.
گزینش بومی در رشته های تحصیلی مختلف به صورت استانی, قطبی و ناحیه ای و یا گزینش کشوری ( بدون بومی گزینی ) میباشد. اما کدام یک از رشته ها در کدام دسته بندی ها قرار میگیرند؟
گزینش در رشته های بومی استانی شامل رشته هایی میشود که در اکثر دانشگاه های کشور تدریس میشوند و به لحاظ کاربردی به متخصصین بومی نیازمندند. رشته هایی که در دانشگاه یک از استان چند استانی که در مجاورت هم قرار دارن موجود میباشد, گزینش در آن رشته به صورت بومی ناحیه ای خواهد بود. ( چند استان مجاور تشکیل یک ناحیه بومی را میدهند )
اگر رشته ای در دانشگاه های یک ناحیه از چند ناحیه همجوار وجود داشته باشد پذیرش در آن رشته به صورت بومی قطبی خواهد بود. ( چند ناحیه مجاور هم تشکیل یک قطب بومی میدهند )
گزینش به صورت کشوری برای رشته هایی میباشد که آن رشته در استانهایی که به عنوان یک قطب تلقی میشوند نیز موجود نمیباشد و تنها در برخی از دانشگاه ها موسسات آموزش عالی ارائه میگردد.
نمره کسب شده توسط داوطلب در هر یک از زیر گروه ها ( برای رشته محل هایی که پذیرش از طریق آزمون دارند ) و یا معدل کتبی ( برای رشته هایی که پذیرش در آنها صرفا بر اساس سوابق تحصیلی است ) استان بومی و سهمیه داوطلب سه عامل تعیین کننده در گزینش هر داوطلب در انتخاب رشته کنکور سراسری 96 میباشد.
یکی از دلایل مهم این است که بومی گزینی تاثیر بسزایی در کاهش مشکلات اقتصادی و زندگی دانشجویان در شهری دیگر و کاهش مهاجرت های شهری خواهد داشت و داوطلبانی که با آگاهی از شرایط شرکت در کنکور سراسری 96 و میزان و نحوه تاثیر سهمیه ها و بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری 96 و انتخاب رشته دانشگاه آزاد 96 میتوانند به راهنمای انتخاب رشته تجربی , راهنمای انتخاب رشته ریاضی , راهنمای انتخاب رشته انسانی , راهنمای انتخاب رشته هنر , راهنمای انتخاب رشته زبان مراجعه کنید تا اطلاعات دقیق تر پیرامون انتخاب رشته کنکور سراسری و انتخاب رشته دانشگاه آزاد در هر گروه آزمایشی کسب کنند. داوطلبین محترم میتوانید برای انتخاب رشته کنکور سراسری با سامانه صدای مشاور تحصیلی تماس حاصل نمایید تا مشاوران این مرکز با مشاوره تحصیلی تلفنی , شمارا برای کسب موفقیت در انتخاب رشته کنکور سراسریراهنمایی نمایند.